Tibetaanse maand bij de BOS

Standaard

banner_tibetaanse_mnd_930b.jpg
Losar, het Tibetaanse nieuwjaar, valt dit jaar op 11 februari, en 2013 is het jaar van dewaterslang. De BOS viert het feestje mee en zet het Tibetaanse boeddhisme de hele maand februari in de schijnwerpers. Kijk op zondag 10 februari naar Yangsi: bij reïncarnatie begint het pas, waarin een vierjarige kleuter een reïncarnatie van een boeddhistische meester blijkt te zijn. En op 24 februari hebben we de film When The Iron Bird Flies over het wonderbaarlijke traject dat de Tibetaanse boeddhistische traditie in het Westen heeft afgelegd Lees hier een interview met regisseur Victress Hitchcock. Maar ook op de radio en onze jongerensite bodhitv is er veel Tibetaans te beleven!

WaterslangRadio
In de radio-uitzendingen van Hemelsbreed is het elke zaterdag feest. Zo skypen we op 2 februari met een Tibetaanse lama en hebben we op 9 februari Mathieu Ricard aan de lijn. Hij was leerling van Dilgo Khyenste Rinpoche, een van de grootste leermeesters uit de twintigste eeuw. Deze rollen zijn omgedraaid nu Ricard tutor is van Yangsi, de incarnatie van Dilgo. Op 16 februari touren we langs Tibetaans boeddhistische centra in Nederland en op 23 februari praten we met Nederlandse leerlingen die een Tibetaanse leraar op afstand hebben. Ze vertelllen hoe zij met nieuwe media hun hart-tot-hart relatie onderhouden.

Bodhitv

Ook onze jongerensite Bodhitv is van de partij, met columns over Tibetaans Boeddhisme. Zo schrijft Geertje Couwenbergh een lofzang op de Tibetaanse Godin Ekajatī: “Ik heb altijd wat gehad met pittige goden. En nergens kom ik zo aan mijn pittige-goden-trekken als in het Tibetaans Boeddhisme.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s