20 jaar Het Tibetaans Boek van Leven en Sterven

Standaard

File:Sogyal Rinpoche Prayer.jpg

De veel geprezen spirituele klassieker Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven van Sogyal Rinpoche wordt algemeen beschouwd als één van de meest complete en gezaghebbende presentaties van de Tibetaanse boeddhistische leer die ooit zijn geschreven.

Het is een handleiding voor het leven en de dood en een bron van inspiratie uit het hart van de Tibetaanse traditie. Het Tibetaanse boek van leven en sterven biedt een heldere en inspirerende kennismaking met de praktijk van meditatie, met de natuur van de geest, met karma en wedergeboorte, en met barmhartige liefde en zorg voor stervenden.

Er zijn inmiddels meer dan 2,8 miljoen exemplaren van het boek gedrukt. Het boek is in 80 landen verkrijgbaar, in 34 talen. Het wordt gebruikt door universiteiten, groepen en instellingen, zowel medische als religieuze. Ook verpleegkundigen, artsen en professionals in de gezondheidszorg werken intensief met Het Tibetaanse Boek van leven en Sterven.

“Wat ik hoop voor dit boek? Ik hoop op een stille revolutie in de manier waarop we kijken naar de dood en de zorg voor de stervenden, maar ook in de manier waarop we kijken naar het leven, en de zorg voor de levenden. “

Sogyal Rinpoche

Om de twintigste verjaardag van de publicatie van Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven te vieren, hebben studenten van Sogyal Rinpoche een blog opgezet: Het Tibetaanse Blog van Leven en Sterven.

Dit blog bevat een aantal van de beste audio-en video-lessen gebaseerd op het boek, die Rinpoche de afgelopen twee decennia gegeven heeft. Maar ook gratis podcasts, getuigenissen van lezers over de hele wereld, interviews en verhalen over hoe het boek de levens van mensen heeft aangeraakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s