Waar onwetendheid toe leidt

Standaard

Woedende Bengalen steken tempels in brand

30/09/12, 10:18  − bron: ANP
© AP. Protesterende moslims tonen hun liefde voor de profeet.

Duizenden relschoppers hebben in het zuidoosten van Bangladesh zeker vijf boeddhistische tempels en huizen van boeddhisten in brand gestoken. Zij protesteerden tegen een foto die beledigend voor de Koran zou zijn en door een boeddhist op Facebook zou zijn gezet.

Regeringsfunctionarissen zeiden zondag dat zeker 25.000 mensen de straat opgingen in de stad Ramuen de dorpen in de omgeving. Een districtsbestuurder zei dat ten minste 100 huizen zijn vernield. De regering zette het leger en grenswachten in om de gemoederen tot bedaren te brengen. Publieke bijeenkomsten zijn in het gebied tijdelijk verboden.

De meeste van de 153 miljoen inwoners van Bangladesh zijn moslim. De boeddhisten wonen vooral in het grensgebied met Myanmar, het vroegere Birma. Bangladesh heeft in het verleden rellen tussen moslims en hindoes gekend, maar schermutselingen tussen moslims en boeddhisten zijn tot nu toe weinig voorgekomen.

De afgelopen weken gingen tienduizenden moslims in Bangladesh de straat op om te protesteren tegen de film Onschuld van Moslims, die in de Verenigde Staten is geproduceerd. Daarin wordt de profeet Mohammed als een immoreel persoon en oplichter voorgesteld.

bron : Volkskrant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s