De Vier Verlichte Stadia

Standaard

De Vier Verlichte Stadia van Vaardige en Geschikte Handelingen genaamd de Vier Karma’s Strijd met de demonen Carl Gustav Jung noemde dit de schaduw “niet acepteren niet verwerpen”


1 tot vrede brengen
  “wees welkom vandaag! open staan voor negativiteit(de schaduw)niet verwerpen of verbergen
2 verrijking
   ” het is een groot genoegen je vandaag te ontvangen! erken de kracht van negativiteit in plaats van het te ontkennen
3 magnetiseren  “haast je niet te vertrekken ,we zullen ons onderhouden met                                        elkaar en samen spelen . Blijf logeren ! de schaduw wordt verleid tot een relatie en zijn macht wordt getemd
4 vernietigen
    Vaak is deze laatste stap niet meer nodig immers de woestheid van de schaduw was gebaseerd op onze ontkenning ervan en het uitnodigende karakter van de eerste drie karma’s verwijdert de bedreigende eigenschappen van de schaduw. Maar als als de negativiteiten veschanst zitten in conceptuele rechtvaardiging en verdediging moeten we de karma van vernietigen toepassen . We dagen de overgebleven gekristalliseerde negativiteit uit en bedreigen haar met uitroeiing. We zetten het zwarte karma op tegen het witte karma en pacificeren en zuiveren het zwarte karma met de kracht van zuiver mededogen. Dit is de ware transformatie. Transformeer je schaduw altijd in dienst van de bevrijding van alle wezens uit samsara. Tantra is transformatie van alle energie op het pad naar verlichting met gebruik making van alle aan ons beschikbare middelen.

Ik neem toevlucht tot de Guru en de Drie Juwelen mijzelf visualiserend als Vajrasattva met een vajra en een bel zal ik alle dharma’s van Sutra en Tantra hooghouden alle wangedrag bedwingen en een weldaad zijn voor alle transmigrerende wezens door de vier vrijgevigheden van materieel , bescherming, liefde en Dharma.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s