Boeddhisme

Standaard

Als je je gedraagt volgens de Boeddhistische moraal :
De kern van de Boeddhistische religie is het beëindigen van het lijden. Ergens waar men lijden beëindigt is ook de plaats waar Boeddhistische religie aanwezig is.
Je kunt overal Boeddhist zijn; in een huis, in een grot, in het bos, of in de bergen. Er hoeft geen mooie Boeddhistische tempel te zijn. Er hoeft geen monnik of novice te zijn.
Ook als gewone mensen zich gedragen volgens de leer van het Boeddhisme, dan is dat ook religie omdat dat de kern van de religie is. Het beëindigen van lijden.
Daarom als je de religie van het Boeddhisme wilt ondersteunen dan moet je dat doen door het beëindigen van lijden.

Veel mensen hebben een hekel aan doctrines of voorschriften of systematische uitleg van een religie.Ze willen direct ervaren , zichzelf realiseren en zeker niet studeren of leringen aanhoren .De dharma wordt vaak zeer systematisch uiteengezet. Wees hier niet afkerig van want het is de persoonlijke ervaring van de Boeddha zelf. Hij wist na zijn Verlichting ( Ontwaken vind ik vaak een beter woord ) niet of hij zijn gevonden Weg wel kon wijzen aan gewone stervelingen. Toen mensen hem hier toch om vroegen werd hij overtuigd door het argument dat er al veel mensen waren die gevorderd waren op het Pad. Hij liep naar Varanasi en begon zijn 45 jaren van ondericht van de Dharma. Velen bereikten ,omdat zij vertrouwen in hem hadden , nog voor hun sterven de Verlichting. Waarom zou je de systematische uitleg van de Boeddha zelf verwerpen ?

Jampa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s